Η παραγωγός της απολυμένης Fox News λέει ότι βρήκε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση Dominion

 WILMINGTON, Del. — Η πρώην παραγωγός του Fox News, Άμπι Γκρόσμπεργκ είπε ότι πρόσφατα βρήκε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την αγωγή συκοφαντικής δυσφήμισης της Dominion Voting Systems εναντίον κάθε πρώην εργοδότη και σχεδιάζει να τα παραδώσει στο δικαστήριο.

Η Γκρόσμπεργκ, η οποία εργαζόταν ως ανώτερος παραγωγός για τους οικοδεσπότες Μαρία Μπαρτιρόμο και Τάκερ Κάρλσον, ισχυρίστηκε σε μια νέα ένορκη δήλωση που έλαβε από το NBC News ότι οι δικηγόροι της Fox αγνόησαν τις επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις για ένα επιπλέον κινητό που είχε στην κατοχή της και δεν το έψαξαν κατά τη διάρκεια της ανακάλυψης με εντολή του δικαστηρίου.

Abby Grossberg

Στη δήλωση, η Γκρόσμπεργκ είπε ότι είπε επανειλημμένα στους δικηγόρους της Fox ότι είχε ένα μη λειτουργικό κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της εκλογικής κάλυψης του 2020. Οι δικηγόροι της Fox της είπαν να κρατήσει τη συσκευή, αλλά ποτέ δεν την έψαξαν ούτε αντέγραψαν τα αρχεία της, όπως έκαναν με τα άλλα τηλέφωνά της, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η Γκρόσμπεργκ απολύθηκε τον Μάρτιο αφού υπέβαλε μήνυση ισχυριζόμενη ότι οι δικηγόροι της Fox την ανάγκασαν να δώσει παραπλανητική μαρτυρία στην υπόθεση Dominion και ότι την έκαναν αποδιοπομπαίο τράγο για την εκλογική κάλυψη του δικτύου το 2020. Η Fox λέει ότι απολύθηκε επειδή αποκάλυψε προνομιακές πληροφορίες.

Η Grossberg, στη νέα ένορκη κατάθεση, είπε ότι ένας ιατροδικαστής έβγαλε δύο ηχογραφήσεις από το σπασμένο τηλέφωνο που κατέγραψε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που ονομάζεται Otter, η οποία καταγράφει και δημιουργεί ταυτόχρονα μεταγραφές κειμένου αρχείων ήχου. Οι ηχογραφήσεις, τις οποίες αναφέρει λεπτομερώς στην ένορκη κατάθεση και τον ήχο των οποίων κοινοποιήθηκε στο NBC News, είναι τηλεφωνικών συνεντεύξεων στις οποίες συμμετείχε με τον Bartiromo: μία με τον Sen. Ο Ted Cruz, ο R-Texas και ένας άλλος με δύο πηγές που ισχυρίστηκαν ότι γνώριζαν για την απάτη των ψηφοφόρων Dominion.

Είπε ότι χρησιμοποίησε το Otter στην κανονική πορεία της δουλειάς της ως παραγωγός. Οι εγγραφές αποθηκεύονται στην εφαρμογή Otter και μπορούν επίσης να κοινοποιηθούν.

Ο δικηγόρος του Γκρόσμπεργκ, Τζέρι Φιλιππάτος, είπε ότι η δήλωση θα κατατεθεί στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ ήδη από την Τρίτη, ημέρα έναρξης της δίκης.

«Η Άμπι Γκρόσμπεργκ είναι έτοιμη να κάνει αυτό που της αναλογεί για να διασφαλίσει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. ότι αυτοί που έχουν άδεια και υποχρεούνται να πουν την αλήθεια και να καθοδηγούν άλλους στην αλήθεια, κάνουν ακριβώς αυτό. Το συντομότερο δυνατό και εφικτό, η κα. Η Γκρόσμπεργκ θα συνεχίσει να φτιάχνει το ρεκόρ λέγοντας όλα όσα ξέρει σε αυτούς που πρέπει να μάθουν», ανέφερε ο Φιλιππάτος σε δήλωσή του.

Στις προδικαστικές εμφανίσεις της περασμένης εβδομάδας, οι δικηγόροι του Dominion έπαιξαν άλλες ηχογραφήσεις που έκανε ο Grossberg ως παραγωγός, συμπεριλαμβανομένης μιας με τον δικηγόρο του Trump, Rudy Giuliani, που ο Dominion είπε ότι είχαν λάβει από το Fox μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό, μαζί με τη σύγχυση σχετικά με την News Corp. Ο τρέχων ρόλος του προέδρου Rupert Murdoch στο Fox News, φάνηκε να απογοητεύει τον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Delaware, Eric Davis. Ο Μέρντοχ είναι και ο εκτελεστικός πρόεδρος του Fox News.

Προέτρεψε τους δικηγόρους της Fox για απόκρυψη στοιχείων και ότι δεν ήταν ευθύς με το δικαστήριο, και είπε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να πληρώσει το λογαριασμό εάν χρειαζόταν πρόσθετη κατάθεση. Είπε επίσης ότι σκέφτεται να διορίσει έναν ειδικό πλοίαρχο για να διερευνήσει το νομικό παράπτωμα των δικηγόρων σχετικά με το εάν η Fox παρεξήγησε τις προσπάθειές τους για ανακάλυψη.

Δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Η Άμπι Γκρόσμπεργκ είναι ένα πρόβλημα της Fox», είπε ο Ντέιβις στην ακρόαση την περασμένη εβδομάδα.

«Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά νιώθω πολύ άβολα», πρόσθεσε.

Η Dominion δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

«Το FOX News έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις ανακάλυψης», δήλωσε εκπρόσωπος του Fox News σε δήλωση.

Στην ακρόαση της περασμένης εβδομάδας, ο δικηγόρος της Fox Michael Skokna είπε ότι ο Grossberg δεν είχε αποκαλύψει την ύπαρξη των ηχογραφήσεων του Otter.

Στη νέα της δήλωση, η Grossberg είπε ότι ο ισχυρισμός της Skokna ήταν «απόλυτα ψευδής» και ότι είχε μιλήσει στους δικηγόρους της Fox για την Otter τον Αύγουστο.

«Αποκάλυψα προληπτικά και συγκεκριμένα στους δικηγόρους του Fox News ότι χρησιμοποίησα μια εφαρμογή που ονομάζεται Otter για λόγους εργασίας κατά τη σχετική χρονική περίοδο», είπε, προσθέτοντας ότι ένας δικηγόρος της Fox της ζήτησε στη συνέχεια να εξηγήσει πώς λειτουργεί η Otter.

Σε μια κατάθεση της Δευτέρας, οι δικηγόροι της Fox πρόσθεσαν ότι, ενώ δεν γνώριζαν για τις ηχογραφήσεις του Grossberg Otter, είχαν μοιραστεί μερικές από τις μεταγραφές του Grossberg Otter που βρέθηκαν στο email. Η μεταγραφή του Giuliani κοινοποιήθηκε στην Dominion πριν από 10 μήνες, είπαν.

Η Grossberg είπε ότι πρόσφατα ζήτησε από έναν ιατροδικαστή να ελέγξει το παλαιότερο τηλέφωνο και ότι ο ειδικός αποκάλυψε τις ηχογραφήσεις των δύο συνεντεύξεων. Ο δικηγόρος του Γκρόσμπεργκ μοιράστηκε τον ήχο στο NBC News.

Η πρώτη ηχογράφηση, που έγινε τον Νοέμβριο. Στις 7, 2020, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του Grossberg, ήταν μια τηλεφωνική συνέντευξη που διεξήγαγαν οι Bartiromo και Grossberg με τον Cruz για να συζητήσουν μια προγραμματισμένη εμφάνιση μετάδοσης. Ο Κρουζ ακούγεται να συζητά για νοθεία ψηφοφόρων - συμπεριλαμβανομένης μιας παρατυπίας στο Μίσιγκαν, που χρησιμοποιεί το Dominion στις περισσότερες κομητείες - αλλά τονίζει την ανάγκη για γεγονότα και αποδείξεις.

«Είναι στους ώμους της νομικής ομάδας που φέρνει αυτές τις υποθέσεις να εξακριβώσει τα γεγονότα. Και δεν μπορεί, ξέρετε, κάποιος να το έγραψε στο Twitter. Πρέπει να είναι αποδεδειγμένα γεγονότα που μπορούν να αποδειχθούν με στοιχεία, γιατί αυτό θα εξετάσει ένα δικαστήριο. Όχι απλώς ένας ισχυρισμός, αλλά πραγματικά γεγονότα», είπε ο Κρουζ στην ηχογράφηση. «Και ελπίζω όταν ο Ρούντι βγει στην εκπομπή αύριο, να έχει μερικά από αυτά τα στοιχεία».

Η Γκρόσμπεργκ είπε στην ένορκη κατάθεσή της ότι η δεύτερη ηχογράφηση, που έγινε τον Νοέμβριο. 13, 2020, ήταν μια συνέντευξη ιστορικού που διεξήχθησαν οι Grossberg και Bartiromo με έναν τραπεζίτη ονόματι Doug Anderson, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Wall Street Capital Partners, και έναν άνδρα πηγή στον οποίο δόθηκε η ανωνυμία για να συμμετάσχει.

οι άντρες συζητούν συνωμοτικούς ισχυρισμούς σχετικά με τις μηχανές ψηφοφορίας Dominion. Ο Bartiromo υπόσχεται να βοηθήσει "να εκτεθούμε όσο περισσότερο μπορούμε", ενώ ο Grossberg πιέζει για περισσότερες πληροφορίες.

Ο Άντερσον δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Η Γκρόσμπεργκ είπε στη νέα δήλωση ότι μετά την απόλυσή της τον περασμένο μήνα, η Φοξ της ζήτησε να επιστρέψει το σήμα της ταυτότητάς της και το κινητό της που είχε εκδοθεί από την εταιρεία. Είπε ότι συμμορφώθηκε, αλλά πρόσθεσε ότι ξέχασε ότι είχε ακόμα την παλαιότερη, σπασμένη συσκευή εκείνη τη στιγμή.

Ο Chris Mattei, δικηγόρος που μήνυσε τον θεωρητικό συνωμοσίας Alex Jones για συκοφαντική δυσφήμιση εκ μέρους των οικογενειών της σφαγής στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στο Κονέκτικατ, είπε ότι οι δικηγόροι του Dominion μπορεί κάλλιστα να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

«Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσαν να σκεφτούν οι δικηγόροι του Dominion είναι ο βαθμός στον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία ή να συγκαλύψουν ως καταφατική απόδειξη για κάτι όπως η συνείδηση ​​της ενοχής», είπε, ειδικά αν ο Grossberg δοκιμάσει το Dominion.

Η Dominion συμπεριέλαβε τον Γκρόσμπεργκ σε έναν κατάλογο προτεινόμενων μαρτύρων που κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

«Μερικές φορές τα στοιχεία συγκάλυψης ή κακής πίστης σε μια δικαστική διαμάχη - όπως αυτά τα ίδια στοιχεία - μια κριτική επιτροπή μπορεί να βρει αρκετά πειστικά», είπε.

Ο Γκρόσμπεργκ έχει καταθέσει να παρέμβει στην υπόθεση δυσφήμισης του Ντέλαγουερ, αλλά ο δικαστής δεν έχει ακόμη αποφανθεί για το θέμα.

Comments

Popular posts from this blog

Η Καλιφόρνια και άλλες δυτικές πολιτείες βλέπουν αιχμές στην ανθυγιεινή ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς βελτιώνονται τα εθνικά επίπεδα

Εμπορικοί δύτες βρίσκουν συντρίμμια υποβρυχίου των αρχών του 1900 στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ Σάουντ

Ο Τραμπ ανεβάζει τη βαθμολογία με εγκρίσεις στην πίσω αυλή του DeSantis