Το Fox News και το Dominion φθάνουν σε διακανονισμό 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση

 ΓΟΥΙΛΜΙΝΓΚΤΟΝ, Δελ. — Το Fox News και η Dominion Voting Systems κατέληξαν σε συμφωνία διακανονισμού 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη το απόγευμα, ανακοίνωσαν τα μέρη, προχωρώντας λίγο μετά τη δίκη λίγο μετά την ορκωμοσία των ενόρκων.

«Η Fox παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα», είπε ο John Poulos, Διευθύνων Σύμβουλος της Dominion, σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της δίκης.

Ο Τζάστιν Νέλσον, επικεφαλής δικηγόρος του Dominion, είπε στο NBC News ότι ελπίζει ότι η διευθέτηση θα αποκαταστήσει την πίστη στις εκλογές.

«Αυτό μόνο δεν μπορεί να το κάνει, σωστά; Αλλά αυτό δείχνει ότι υπάρχει λογοδοσία, ότι δείξαμε ότι αν σε πιάσουν να λες ψέματα, θα θεωρηθείς υπεύθυνος», είπε.

Από τις λεπτομέρειες του διακανονισμού που κοινοποιήθηκαν στο κοινό απουσίαζε μια συγγνώμη ή οποιαδήποτε παραδοχή ότι το δίκτυο είχε πράγματι δυσφημήσει το Dominion όταν επέτρεψε να πολλαπλασιαστούν στον αέρα αβάσιμες συνωμοσίες σχετικά με τις μηχανές ψηφοφορίας της εταιρείας που «στέκονταν» τις προεδρικές εκλογές του 2020 κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Μια δήλωση από την Fox σχετικά με τη συμφωνία αναγνώριζε την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου ότι οι αξιώσεις που είχε αμφισβητήσει η Dominion στην αγωγή της για συκοφαντική δυσφήμιση ήταν όντως αβάσιμες.

Όταν πιέστηκε, ένας εκπρόσωπος του Dominion είπε ότι «η συγγνώμη αφορά τη λογοδοσία και σήμερα η Dominion ζήτησε την ευθύνη της Fox».

Ο Stephen Shackelford Jr., ο δικηγόρος που αναμενόταν να δώσει τις εναρκτήριες δηλώσεις για το Dominion την Τρίτη, είπε ότι «τα χρήματα είναι λογοδοσία».

Οι φήμες για συνομιλίες διευθέτησης βουίζουν εδώ και μέρες, ιδιαίτερα αφού το δικαστήριο δήλωσε αργά την Κυριακή ότι θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της επιλογής των ενόρκων και την έναρξη των συζητήσεων για το πρωί της Τρίτης.

Η συμφωνία ολοκληρώνει μια πολύμηνη νομική διαμάχη για το αν η εταιρεία μέσων ενημέρωσης είχε δυσφημήσει τον κατασκευαστή μηχανών ψηφοφορίας όταν η Fox μετέδωσε εκλογικές θεωρίες συνωμοσίας το 2020. Το ψήφισμα ήρθε την ενδέκατη ώρα, αφού η κριτική επιτροπή ήταν στη θέση της και οι δημοσιογράφοι και οι δικηγόροι περίμεναν για ώρες αρχίζουν οι εναρκτήριες δηλώσεις.

"Τα μέρη έχουν επιλύσει την υπόθεσή τους", δήλωσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ντέλαγουερ Έρικ Ντέιβις το απόγευμα της Τρίτης, ενημερώνοντας τους ενόρκους για τον διακανονισμό.

Η Dominion μήνυσε το Fox News το 2021, ζητώντας αποζημίωση 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είπε ότι το δίκτυο το δυσφήμησε όταν μετέδιδε αβάσιμους ισχυρισμούς ότι ήταν συνδεδεμένος με τον αείμνηστο πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ότι πλήρωσε μίζες σε πολιτικούς και ότι οι μηχανές του «στέρισαν» τις προεδρικές εκλογές του 2020 μεταφέροντας εκατομμύρια ψήφους για τον Τραμπ στον Τζο Μπάιντεν. .

Την Τρίτη, ο Ντέιβις διόρισε επίσης έναν ειδικό πλοίαρχο για να διερευνήσει εάν η Φοξ είχε συμμορφωθεί επαρκώς με την ανακάλυψη που είχε διαταχθεί από το δικαστήριο. Αυτή η έρευνα έληξε επίσης από τον διακανονισμό.

Λίγες μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση φτάνουν μέχρι εδώ, αλλά εξωτερικοί νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η υπόθεση - και οι εξαιρετικοί ισχυρισμοί και τα στοιχεία που την τροφοδοτούν - ήταν μοναδικές.

Ο διακανονισμός είναι ένα ισχυρό αποτέλεσμα για το Dominion, είπαν αυτοί οι ειδικοί, το οποίο δεν θα χρειαστεί να περιμένει χρόνια για μια πιθανή αποζημίωση από την κριτική επιτροπή που θα κολλήσει στη διαδικασία προσφυγών.

Δεν αποκαλύπτονται όλοι οι όροι διακανονισμού, αλλά οι ειδικοί λένε ότι πιστεύουν ότι η πληρωμή της Fox είναι από τις μεγαλύτερες.

«Αυτός ο αριθμός δεν είναι μικρός», είπε ο Ρονελ Άντερσεν Τζόουνς, καθηγητής στο Κολέγιο Νομικής του Πανεπιστημίου της Γιούτα που ειδικεύεται στην Πρώτη Τροποποίηση. «Ίσως να είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην ιστορία».

Οι ενόρκοι αποτελούν πάντα κίνδυνο, ειδικά σε μια πολιτικά διχαστική υπόθεση, πρόσθεσε.

«Ενώ το να πηγαίνεις σε μια κριτική επιτροπή που βασίζεται σε «υποτιθέμενες ζημιές» και κακία καταλήγει συχνά σε τεράστιες ζημιές, εξακολουθεί να είναι τρελό», είπε σε ένα email ο Anthony Michael Glassman, ένας μακροχρόνιος δικηγόρος μέσων ενημέρωσης που έχει εκπροσωπήσει τόσο ειδησεογραφικά πρακτορεία όσο και τα θέματα των ιστοριών. .

Comments

Popular posts from this blog

Η Καλιφόρνια και άλλες δυτικές πολιτείες βλέπουν αιχμές στην ανθυγιεινή ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς βελτιώνονται τα εθνικά επίπεδα

Εμπορικοί δύτες βρίσκουν συντρίμμια υποβρυχίου των αρχών του 1900 στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ Σάουντ

Ο Τραμπ ανεβάζει τη βαθμολογία με εγκρίσεις στην πίσω αυλή του DeSantis