Οι Ρεπουμπλικάνοι απορρίπτουν την ανταλλαγή επιτροπής Feinstein, θέτοντας τους Δημοκρατικούς σε δεσμό

 ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Βασικοί Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας τάχθηκαν τη Δευτέρα κατά της προσωρινής αντικατάστασης της γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, Δ-Καλιφόρνια, στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, αφήνοντας τους Δημοκρατικούς σε δύσκολη θέση καθώς αρκετοί από τους δικαστικούς υποψηφίους του Προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκονται εμφιαλωμένοι στο πάνελ.

Ο γερουσιαστής John Cornyn, R-Texas, υψηλόβαθμο μέλος της επιτροπής που είναι κοντά στους ηγέτες των κομμάτων, είπε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του αντιτίθενται στην ιδέα καθώς θα βοηθούσε τους Δημοκρατικούς να προωθήσουν τους δικαστές σε κομματική βάση.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει δρόμος για να κερδίσουμε τους 10 Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας που χρειαζόταν για να σπάσουν ένα φιλιμάστερ και να εκτελέσουν την ανταλλαγή, είπε: «Δεν νομίζω».

Η Feinstein, 89 ετών, απουσίαζε από τη Γερουσία για εβδομάδες, αφού αποκάλυψε ότι είχε νοσηλευτεί με έρπητα ζωστήρα. Εν μέσω εκκλήσεων για παραίτηση από την έδρα της, η Φάινσταϊν εξέδωσε μια δήλωση ζητώντας να την ανταλλάξουν με άλλο Δημοκρατικό, ώστε η επιτροπή να μπορεί να προωθήσει τους δικαστές μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει.

Ο γερουσιαστής Thom Tillis, R-N.C., ο οποίος συμμετέχει επίσης στην επιτροπή, τάχθηκε επίσης κατά του σχεδίου Feinstein τη Δευτέρα.

"Θα ψηφίσω κατά κάθε προσπάθεια των Δημοκρατικών της Γερουσίας να αντικαταστήσουν προσωρινά τον γερουσιαστή Feinstein στην Επιτροπή Δικαιοσύνης. Σέβομαι βαθύτατα τον γερουσιαστή Feinstein, αλλά αυτό είναι ένα άνευ προηγουμένου αίτημα που αποσκοπεί αποκλειστικά να κατευνάσει όσους πιέζουν για ριζοσπαστικούς, ακτιβιστές δικαστές", έγραψε ο Tillis στο Twitter. .

Ο γερουσιαστής Mitt Romney, R-Utah, απέρριψε επίσης την πρόταση.

«Θα ήθελαν οι Ρεπουμπλικάνοι να τους βοηθήσουν να επιταχύνουν τον διορισμό πιο φιλελεύθερων δικαστών; Ναι, όταν η κόλαση παγώσει», είπε.

Η κεντρώα γερουσιαστής Susan Collins, R-Maine, είπε ότι και αυτή είναι κατά της ανταλλαγής. «Ήταν μια εξαιρετική γερουσιαστής. Είναι μια φίλη μου. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, υπήρξε μια συντονισμένη εκστρατεία για να αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη Δικαιοσύνη. Και νομίζω ότι αυτό είναι λάθος και δεν θα είμαι μέρος αυτού», είπε ο Κόλινς.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής Dick Durbin, D-Ill., προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους να δείξουν «λίγη ευγένεια και φροντίδα» προς τον Feinstein και το πράσινο φως για μια προσωρινή αντικατάσταση της επιτροπής, σημειώνοντας ότι παρόμοια κατάσταση θα μπορούσε να τους συμβεί στο μέλλον.

«Είναι προφανώς ευαίσθητη στο γεγονός ότι η απουσία της έχει αντίκτυπο στην επιτροπή», είπε ο Durbin στους δημοσιογράφους. «Δεν πρόκειται να την πιέσω σε καμία άλλη απόφαση. Νομίζω ότι μπορούμε να φροντίσουμε αυτό το θέμα, να το κάνουμε πολύ γρήγορα και ελπίζω να βρούμε 10 Ρεπουμπλικάνους που θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια».

Οι Cornyn, Collins και Tillis είναι μεταξύ των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας που ήταν πιο πρόθυμοι να συνεργαστούν με τους Δημοκρατικούς τα τελευταία χρόνια. Η απόρριψή τους της ιδέας είναι ένα κακό σημάδι για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι θα χρειαστεί να κερδίσουν τουλάχιστον 10 Ρεπουμπλικάνους, με τη Φάινσταϊν να απουσιάζει, για να εξασφαλίσουν την αντικατάστασή της στην Επιτροπή Δικαιοσύνης.

Ο Durbin δεν είπε τι θα έκαναν στη συνέχεια οι Δημοκρατικοί εάν οι Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν αυτό το αίτημα. Η αναδιοργάνωση των επιτροπών υπόκειται σε μια αποτυχία και οι Δημοκρατικοί δεν έχουν τις ψήφους για να σκοτώσουν αυτόν τον κανόνα.

Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι τάχθηκαν επίσης εναντίον της προσωρινής αντικατάστασης του Φάινσταϊν, όπως οι γερουσιαστές Μάρσα Μπλάκμπερν από το Τενεσί, Τομ Κότον από το Αρκάνσας, Ντεμπ Φίσερ από τη Νεμπράσκα, Σέλε Μουρ Καπίτο από τη Δυτική Βιρτζίνια και Τζόνι Ερνστ από την Αϊόβα.

«Μάλλον όχι», είπε ο Καπίτο. "Νομίζω ότι είναι ένα πρόβλημα για αυτούς και την ομάδα τους να βρουν την απάντηση. Δεν νομίζω ότι εναπόκειται σε εμένα να το καταλάβω γι' αυτούς."

Ερωτηθείσα εάν υποστηρίζει μια προσωρινή ανταλλαγή, η Ερνστ είπε: "Όχι, δεν το κάνω. Δεν πρόκειται να βοηθήσουμε τους Δημοκρατικούς σε αυτό."

Η πιθανή απόρριψη της αντικατάστασης της επιτροπής από το GOP επαναφέρει το βάρος στον Feinstein, ο οποίος δεν έχει χρονοδιάγραμμα να επιστρέψει και έχει παραδεχτεί ότι η απουσία της είναι πρόβλημα για τους Δημοκρατικούς. Η Επιτροπή Δικαιοσύνης χωρίζεται με 11 προς 10 μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και η ισοψηφία σημαίνει ότι ένας υποψήφιος δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ο Cornyn είπε ότι ελπίζει να επιστρέψει η Feinstein, αλλά είπε ότι εάν αποσυρθεί και αντικατασταθεί από έναν νέο γερουσιαστή, οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να είναι πιο επιδεκτικοί να αναθεωρήσουν μόνιμα τις έδρες της επιτροπής, καθώς υπάρχει προηγούμενο. Μια αποστολή επιτροπής μπορεί να αλλάξει γρήγορα με ομόφωνη συγκατάθεση στη Γερουσία.

«Αυτό θα ήταν διαφορετικό σύνολο περιστάσεων από αυτό», είπε ο Κόρνιν για την αναδιοργάνωση επιτροπών για τη φιλοξενία νέων μελών της Γερουσίας. «Αλλά όχι σε προσωρινή βάση».

Comments

Popular posts from this blog

Η Καλιφόρνια και άλλες δυτικές πολιτείες βλέπουν αιχμές στην ανθυγιεινή ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς βελτιώνονται τα εθνικά επίπεδα

Εμπορικοί δύτες βρίσκουν συντρίμμια υποβρυχίου των αρχών του 1900 στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ Σάουντ

Ο Τραμπ ανεβάζει τη βαθμολογία με εγκρίσεις στην πίσω αυλή του DeSantis