Ο Τραμπ ανεβάζει τη βαθμολογία με εγκρίσεις στην πίσω αυλή του DeSantis

Ο Τραμπ έχει μέχρι στιγμής υποστηριχθεί από τουλάχιστον έξι Ρεπουμπλικανούς μέλη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου της Φλόριντα, δύο εκ των οποίων υπέγραψαν το ένα μέσα σε λίγες ώρες ο ένας από τον άλλο την Τρίτη, με τον Τραμπ να υπερηφανεύεται για την υποστήριξη των εκπροσώπων Γκρεγκ Στίουμπ και Τζον Ράδερφορντ.

Η MAGA Inc., ένα σούπερ PAC υπέρ του Τραμπ, είπε αργότερα ότι ο βουλευτής Μπράιαν Μαστ από τη Φλόριντα είχε επίσης υποστηρίξει τον Τραμπ. Το γραφείο του Mast δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Καθώς οι πιέσεις αυξάνονταν για τις νίκες της επιδοκιμασίας του Τραμπ στη Φλόριντα, ο DeSantis ανακοίνωσε την Τρίτη την υποστήριξη της Ρεπουμπλικανός βουλευτής Laurel Lee. Είναι η μόνη υποστήριξη που έχει από την αντιπροσωπεία του κράτους καταγωγής του. Ο Lee ήταν ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών του DeSantis.

«Οι μόνοι άνθρωποι που τους αρέσει ο Ρον Ντε Σάντις είναι οι άνθρωποι που δεν τον έχουν γνωρίσει ποτέ», δήλωσε ο Τέιλορ Μπούντοβιτς, διευθύνων σύμβουλος της MAGA Inc., μετά το κύμα των Ρεπουμπλικανών της Φλόριντα που υποστήριξαν τον Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει κερδίσει σημαντικά μεγαλύτερη υποστήριξη στο Κογκρέσο από τον Ντε Σάντις, ο οποίος δεν αναμένεται να ανακοινώσει την επίσημη υποψηφιότητά του για πρόεδρος πριν από τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Ο DeSantis πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης του θητείας στο γραφείο χτίζοντας μια φήμη μεταξύ των εθνικών συντηρητικών ως το φιλόδοξο ιδεώδες του τι πρέπει να είναι ένας κυβερνήτης, σε μεγάλο βαθμό λόγω μιας απρόσκοπτης προσέγγισης στην πανδημία του Covid. Αλλά αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα τον Νοέμβριο ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία, ο Ντε Σάντις δέχτηκε σχεδόν καθημερινές επιθέσεις από τον διαβόητο πρώην πρόεδρο. Από τότε, η δημοτικότητα του DeSantis έχει μειωθεί στις δημόσιες δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα ορισμένοι χορηγοί που είχαν αρχικά δεσμευτεί στον DeSantis να αμφισβητήσουν εάν είναι έτοιμος για τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Ο Τραμπ έχει τώρα τουλάχιστον μισή ντουζίνα εγκρίσεις από το Κογκρέσο της Φλόριντα από μια αντιπροσωπεία του GOP 20 ατόμων. Προηγουμένως είχε την υποστήριξη των αντιπροσώπων Matt Gaetz, Anna Paulina Luna και Cory Mills, οι οποίοι είχαν προβλεφθεί εδώ και καιρό να συμπαρασταθούν στο πλευρό του Trump. Αλλά υποστηριζόταν επίσης από τον βουλευτή Byron Donalds, έναν σύμμαχο του DeSantis που τον σύστησε στο πάρτι της νίκης το βράδυ των εκλογών του 2022.

Η πολιτική λειτουργία του DeSantis παραμένει απτόητη.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες του Never Back Down είναι οι φωνές της βάσης που καλούν τον κυβερνήτη DeSantis να θέσει υποψηφιότητα επειδή βλέπουν έναν μαχητή που δεν φοβάται να σταθεί στα αριστερά και τα μέσα ενημέρωσης να προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα», δήλωσε η Erin Perrine, εκπρόσωπος του το υπέρ του DeSantis σούπερ PAC Ποτέ μην κάνετε πίσω.

Η επικύρωση του Ντόναλντς, ωστόσο, εξέπληξε την πολιτική ομάδα του Ντε Σάντις και ώθησε τον σύμβουλο Ράιαν Τάισον να απευθυνθεί στα μέλη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου της Φλόριντα για να τους ζητήσει να σταματήσουν να υποστηρίξουν τον Τραμπ για το άμεσο μέλλον. Ο Steube είναι μεταξύ των μελών που τηλεφώνησε ο Tyson, αλλά αποφάσισαν να υποστηρίξουν τον Τραμπ σε μια συνέντευξη την Τρίτη το απόγευμα.

«Είμαι χαρούμενος και τιμή μου που υποστηρίζω τον Ντόναλντ Τζέι Τραμπ για Πρόεδρο το 2024», είπε ο Στόιμπε στο Newsmax. «Είναι το μόνο άτομο που μπορεί να ανατρέψει, την πρώτη μέρα, όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν. Και τα πράγματα που συνέβησαν υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα είχαν συμβεί ποτέ υπό τον Πρόεδρο Τραμπ».

Ο Μπράιαν Τζακ, ο οποίος ήταν πολιτικός διευθυντής στον Λευκό Οίκο Τραμπ, ηγείται αυτού που λένε οι βοηθοί της εκστρατείας ότι είναι μια συντονισμένη προσπάθεια για τη διάδοση εγκρίσεων - συχνά χρονικά με το ταξίδι του Τραμπ σε διάφορες πολιτείες.

Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, δήλωσε: «Στρατηγικά διαθέτουμε εγκρίσεις για να συμπίπτουν με γεγονότα που πραγματοποιούμε. Υπάρχει ένας στρατηγικός τρόπος να το κάνετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρήμα σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι. Υπάρχει ένα σχέδιο για όλα αυτά».

Ενώ ο Τραμπ δεν ήταν στο δρόμο αυτή την εβδομάδα, αρκετοί νομοθέτες της Φλόριντα τον ενέκριναν διαδοχικά, καθώς ο ΝτεΣάντης ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με νομοθέτες από όλη τη χώρα.

Οι συναντήσεις δεν πήγαν όλες όπως είχε σχεδιάσει ο DeSantis. Σε μια ιδιαίτερα ταπεινωτική στιγμή, ο βουλευτής Λανς Γκούντεν, στο Τέξας, υποστήριξε τον Τραμπ αφού αποχώρησε από το συνωστισμό DeSantis στο συντηρητικό Heritage Foundation.

«Συναντήθηκα με τον κυβερνήτη DeSantis και ενώ έχει κάνει αξιέπαινη δουλειά στη Φλόριντα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι ο μόνος ηγέτης που μπορεί να σώσει την Αμερική από την αριστερή επίθεση που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο Gooden σε δήλωση. .

Συνολικά, ο Τραμπ έχει εγκρίσεις από περισσότερα από 50 μέλη του Κογκρέσου: 42 μέλη της Βουλής και εννέα γερουσιαστές. Ο DeSantis έχει μόλις τρεις, όλες από μέλη της Βουλής.

Ο γερουσιαστής JD Vance από το Οχάιο, ο οποίος προσέφερε πρόωρη έγκριση της προσφοράς του Τραμπ για το 2024, είπε σε συνέντευξή του ότι ενθάρρυνε τους συναδέλφους του να υποστηρίξουν την εκστρατεία του Τραμπ. Ο Βανς απέδωσε στους πολιτικούς συμβούλους του Τραμπ για το κλείδωμα των εγκρίσεων του Κογκρέσου και προέβλεψε ότι και άλλοι «γερουσιαστές» θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν στη λίστα.

Ο Βανς επαίνεσε επίσης το στρατηγικό χρονοδιάγραμμα των πρόσφατων εγκρίσεων στη Φλόριντα.

"Ξεκινούν αυτό το υλικό με το μέγιστο αποτέλεσμα", είπε.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην βουλευτής Φράνσις Ρούνεϊ από τη Φλόριντα, ο οποίος δεν έχει υποστηρίξει επίσημα τον ΝτεΣάντις, αλλά τον επαίνεσε και αντιτίθεται στην προσπάθεια επανεκλογής του Τραμπ, είπε ότι υπάρχει ένας λόγος για το πρώιμο κύμα επικυρώσεων του Τραμπ στο Κογκρέσο: η ασφάλεια της εργασίας.

«Το προτελευταίο ένστικτο ενός εκλεγμένου αξιωματούχου είναι να κρατήσει τη δουλειά του. Και η βάση εδώ κάτω, πολλοί, αγαπούν τον Τραμπ», είπε ο Ρούνεϊ, ένας μακροχρόνιος δωρητής του Δημοκρατικού Κόμματος που εκπροσωπούσε μια βαθιά συντηρητική έδρα στη νοτιοδυτική Φλόριντα από το 2017 έως το 2021. Οι Δημοκρατικοί ήταν εξαιρετικά έξυπνοι να τον κατηγορήσουν. Θα προτιμούσαν να τρέξουν εναντίον του Τραμπ».

Ο Ρούνεϊ, ο οποίος ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βατικανό στην κυβέρνηση του Προέδρου Τζορτζ Μπους, είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι νωρίς και ότι αυτή η δυναμική θα υποχωρήσει.

«Σε αυτό το στάδιο το 1976, κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τον Τζίμι Κάρτερ. Σε αυτό το στάδιο, κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα», είπε. «Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Οι άνθρωποι μπορούν να κορυφωθούν νωρίς και ο Τραμπ έχει σίγουρα περισσότερες παγίδες να αντιμετωπίσει.

Comments

Popular posts from this blog

Η Καλιφόρνια και άλλες δυτικές πολιτείες βλέπουν αιχμές στην ανθυγιεινή ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς βελτιώνονται τα εθνικά επίπεδα

Εμπορικοί δύτες βρίσκουν συντρίμμια υποβρυχίου των αρχών του 1900 στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ Σάουντ