Ο DeSantis θα καταργήσει την αναπτυξιακή συμφωνία της Disney που είχε στόχο να υπονομεύσει την κρατική εποπτεία

 TALLAHASSEE, Φλόριντα — Ο Κυβερνήτης Ron DeSantis περιέγραψε τη Δευτέρα τις επόμενες κινήσεις στον πολιτικό του πόλεμο με τη Walt Disney World, δεσμευόμενος να ακυρώσει μια συμφωνία που θα επέτρεπε στο λούνα παρκ του Ορλάντο να παρακάμψει ένα διοικητικό συμβούλιο που είχε διορίσει ο DeSantis, και υποστήριξε την ιδέα ανάπτυξη γης δίπλα στο πάρκο — το οποίο λέει ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει την κατασκευή μιας κρατικής φυλακής δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Φλόριντα.

Η ανακοίνωση συνεχίζει μια κόντρα που έχει εμψυχώσει μεγάλο μέρος της πολιτικής της πολιτείας από τον Μάρτιο του 2022, όταν ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Μπομπ Τσάπεκ, εξέδωσε μια δήλωση κατά της νομοθεσίας του DeSantis για την απαγόρευση της διδασκαλίας της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού σε τάξεις μέχρι την τρίτη τάξη. Το νομοσχέδιο ονομαζόταν συνήθως «Μην πεις ομοφυλόφιλος» από τους αντιπάλους και πλαισιώθηκε ως μια προσπάθεια ενδυνάμωσης των γονέων από τους υποστηρικτές. Αν και η νομοθεσία πυροδότησε τη διαμάχη, ο DeSantis δεν το ανέφερε στην εκδήλωση της Δευτέρας.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα κοντά στο Ορλάντο, ο DeSantis ανακοίνωσε τις ευρείας κλίμακας ενέργειες κατά της Walt Disney World, οι οποίες αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Μία από τις μεγαλύτερες είναι η νομοθεσία που θα ακύρωνε μια συμφωνία ανάπτυξης που επέτρεπε στην εταιρεία να διατηρεί ένα ευρύ φάσμα ελέγχου στο πάρκο και την περιουσία του, ακόμη και όταν ο DeSantis πίεζε τη νομοθεσία να αναλάβει ένα συμβούλιο που επιβλέπει την ειδική περιφέρεια της Disney. Ξεχωριστή νομοθεσία θα επιτρέψει στο κράτος να επιθεωρεί τις διαδρομές σε μεγάλα θεματικά πάρκα, τα οποία εξαιρούνται από τέτοιες επιθεωρήσεις. Ο Ντε Σάντης είπε επίσης ότι το ειδικό διοικητικό συμβούλιο της περιφέρειας, το οποίο πλήρωσε με πολιτικούς υποστηρικτές τον Φεβρουάριο, θα λάβει μια σειρά από βήματα, συμπεριλαμβανομένης πιθανώς της ανάπτυξης γης δίπλα στο πάρκο.

«Οι άνθρωποι είπαν ότι ίσως δημιουργήσετε ένα κρατικό πάρκο, προσπαθήστε να κάνετε περισσότερα πάρκα αναψυχής. Κάποιος είπε άλλη κρατική φυλακή. Ποιός ξέρει?" είπε ο DeSantis. "Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες."

Ένας εκπρόσωπος της Walt Disney World δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η τελευταία κίνηση από τον DeSantis, έναν κυβερνήτη δύο θητειών και πιθανόν υποψήφιο για την προεδρία του 2024, ανταποκρίνεται στη νομική αδιαφορία που επιχείρησαν οι δικηγόροι της Disney.

Το πρώην διοικητικό συμβούλιο της μακροχρόνιας ειδικής κυβερνητικής περιφέρειας της Disney ενέκρινε μια αναπτυξιακή συμφωνία τον Φεβρουάριο που θα έδινε στην Walt Disney World άμεση εξουσία να συνεχίσει να σχεδιάζει και να αναπτύσσεται εντός της περιφέρειας, η οποία έχει αποτύπωμα σε δύο κομητείες στην περιοχή του Ορλάντο. Το διοικητικό συμβούλιο της περιφέρειας, παλαιότερα γνωστό ως Reedy Creek Improvement District, το έκανε καθώς ο DeSantis και οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του ήταν έτοιμοι να εγκρίνουν νομοθεσία που θα μετονομάσει την περιοχή σε Central Florida Tourism Oversight District και θα δημιουργούσε ένα συμβούλιο πέντε ατόμων που θα διοριζόταν από τον DeSantis.

Ο DeSantis λέει ότι η αναπτυξιακή συμφωνία έχει νομικές «αδυναμίες» και ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι πιθανό να την ακυρώσει στην επόμενη συνεδρίασή του την Τετάρτη, η οποία σχεδόν σίγουρα θα προσαχθεί στο δικαστήριο. Και θα ζητήσει από το Νομοθετικό Σώμα να περάσει νομοσχέδιο για την ακύρωση της συμφωνίας. Ο DeSantis είπε τη Δευτέρα ότι «τα ζητήματα με την αυτοεξυπηρέτηση» θα μπορούσαν να επιτρέψουν την ακύρωση της αναπτυξιακής συμφωνίας, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Οι παρατηρητές είδαν σε μεγάλο βαθμό την έγκριση της συμφωνίας ανάπτυξης από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο καθώς η νομική ομάδα της Disney εκμεταλλεύεται το καλύτερο από τη διοίκηση DeSantis για να διατηρήσει τον έλεγχο της περιοχής - αυγό στο πρόσωπο του κυβερνήτη που τον ώθησε να ορκιστεί εκδίκηση.

«Δεν είναι ανώτεροι από τους κατοίκους της Φλόριντα. Λοιπόν, θα διασφαλίσουμε ότι η πολιτική της Φλόριντα θα φέρει εις πέρας», είπε ο DeSantis αυτό το μήνα καθώς η κυβέρνησή του έγραφε τα τιμωρητικά μέτρα. «Και έτσι μπορούν να συνεχίσουν να προσπαθούν να κάνουν πράγματα. Αλλά τελικά θα κερδίσουμε σε κάθε ζήτημα που αφορά τη Disney, μπορώ να σας το πω αυτό».

Η αντίληψη ότι η Disney εξαπάτησε τον DeSantis έχει ευχαριστήσει τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος τον σφυροκοπά εδώ και μήνες καθώς βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για πρόεδρος το 2024. Ο Τραμπ χτύπησε τον DeSantis για το τεύχος της Disney το Σάββατο στο Truth Social, καθώς και για την παρουσία πολιτικών εκδηλώσεων εκτός πολιτείας σε πρώιμες προεδρικές πολιτείες, ενώ η κομητεία Broward επλήγη από τεράστια βροχή και πλημμύρες. Ο DeSantis δεν έχει επισκεφτεί ακόμη την περιοχή.

«Πρώτα ο Ron DeSanctimonious ξεπεράστηκε, ξεπεράστηκε και ντράπηκε από τον Μίκυ Μάους και τη Disney, και τώρα, ενώ το Fort Lauderdale αντιμετωπίζει τη χειρότερη πλημμύρα των τελευταίων 100 ετών, ο DeSanctus βρίσκεται σε περιοδεία με την εκστρατεία «σκιώδη» του για πρόεδρος, αντί να φροντίζει ο λαός της Φλόριντα», είπε ο Τραμπ.

Το έπος ήταν μια πολιτική στροφή της τύχης για τον Walt Disney World, ο οποίος από έναν από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς παίκτες της πολιτείας, που βοήθησε στη χρηματοδότηση των Ρεπουμπλικανών πλειοψηφιών, μετατράπηκε σε έναν από τους ίδιους Ρεπουμπλικάνους.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου στην περιοχή του Ορλάντο, ο γερουσιαστής της πολιτείας των Ρεπουμπλικάνων Blaise Ingoglia ανέφερε τα λόγια της ταινίας της Disney "Frozen" προειδοποιώντας την εταιρεία ενάντια σε οποιαδήποτε απώθηση.

Comments

Popular posts from this blog

Η Καλιφόρνια και άλλες δυτικές πολιτείες βλέπουν αιχμές στην ανθυγιεινή ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς βελτιώνονται τα εθνικά επίπεδα

Εμπορικοί δύτες βρίσκουν συντρίμμια υποβρυχίου των αρχών του 1900 στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ Σάουντ

Ο Τραμπ ανεβάζει τη βαθμολογία με εγκρίσεις στην πίσω αυλή του DeSantis