Ο Μπάιντεν να καθορίσει τις πολιτικές παιδικής φροντίδας και κατ' οίκον φροντίδας σε εκτελεστικό διάταγμα

 ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα την Τρίτη για να προωθήσει οικονομικά προσιτές υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης των εργαζομένων, καθώς ο Λευκός Οίκος ακονίζει τους ψηφοφόρους ενόψει μιας αναμενόμενης ανακοίνωσης επανεκλογής.

Η εντολή περιλαμβάνει περισσότερες από 50 οδηγίες προς υπηρεσίες σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου για να λάβουν μέτρα για τη διόρθωση του συστήματος παιδικής μέριμνας και μακροχρόνιας φροντίδας του έθνους, ανέφεραν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου σε μια κλήση με δημοσιογράφους που έκαναν προεπισκόπηση των ενεργειών.

«Πάρα πολλές οικογένειες αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά ή να έχουν πρόσβαση σε φροντίδα υψηλής ποιότητας και πάρα πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της φροντίδας αγωνίζονται να βγάλουν τα προς το ζην κάνοντας αυτό το κρίσιμο έργο», δήλωσε η Διευθύντρια του Συμβουλίου Εσωτερικής Πολιτικής Σούζαν Ράις. «Ο πρόεδρος δεν πρόκειται να περιμένει να αναλάβει δράση για να αντιμετωπίσει την κρίση φροντίδας του έθνους μας».

Το διάταγμα αποσκοπεί στη βελτίωση της διαφάνειας και της πρόσβασης στις υπηρεσίες κατ' οίκον φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των βετεράνων, ενισχύοντας τα πρότυπα του κλάδου και διευρύνοντας τους τομείς της ομοσπονδιακής κάλυψης.

Ο Μπάιντεν έχει πιέσει για πιο προσιτές λύσεις παιδικής φροντίδας από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και, πριν από αυτό, στην προεκλογική εκστρατεία. Η βελτίωση των συνθηκών για τους φροντιστές ήταν επίσης ένα στοιχείο της εκστρατείας του για το 2020, μέρος μιας ατζέντας φροντίδας που απαιτούσε επένδυση 775 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 10 χρόνια.

Στον προϋπολογισμό του 2024, ο Μπάιντεν πρότεινε δαπάνες 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη φροντίδα των παιδιών και την πρώιμη εκπαίδευση, επανεξετάζοντας τις διατάξεις που καταργήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσο.

Αλλά το να πειστεί το Κογκρέσο να διαθέσει περισσότερη χρηματοδότηση για τη φροντίδα των παιδιών δεν ήταν εύκολο καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν την οικονομία.

Ο Μπάιντεν είπε ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή του επόμενου έτους, μια απόφαση που πιθανότατα θα επαναφέρει την προσοχή στις υποσχέσεις που έδωσε στους ψηφοφόρους το 2020.

Το εκτελεστικό διάταγμα της Τρίτης θα καθορίσει ένα σαφές σύνολο προτεραιοτήτων πολιτικής, ενώ θα επιδιώξει να βελτιώσει τις υπάρχουσες πρακτικές, είπε ένας βοηθός στο κάλεσμα.

Ο Λευκός Οίκος υποβάθμισε τον αγώνα του Μπάιντεν να ξεκλειδώσει νέα ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για τη φροντίδα των παιδιών και τους φροντιστές.

«Δεν έχει να κάνει τόσο με το πόσα δολάρια είναι ξεκλείδωτα. Είναι το πώς εκμεταλλευόμαστε καλύτερα τα ομοσπονδιακά δολάρια που έχουν ήδη δαπανηθεί», δήλωσε ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης.

Ο Λευκός Οίκος έχει υποστηρίξει ότι η έλλειψη πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή παιδική φροντίδα έχει οικονομικές επιπτώσεις.

Η Heather Boushey, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων και επικεφαλής οικονομολόγος του Biden's Invest in America Cabinet, είπε στο κάλεσμα ότι το κόστος της παιδικής φροντίδας και της φροντίδας στο σπίτι αυξάνεται, εμποδίζοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό.

Μια ανάλυση του Boston Consulting Group προβλέπει απώλειες ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος «σχεδόν 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτύχουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις υποδομής εντατικής θεραπείας», είπε ο Boushey.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το εργατικό δυναμικό της φροντίδας υποστηρίζει το αμερικανικό εργατικό δυναμικό. Και αυτή η ατζέντα δεν είναι καλή μόνο για οικογένειες. είναι καλό για την οικονομία», πρόσθεσε.

Comments

Popular posts from this blog

Η Καλιφόρνια και άλλες δυτικές πολιτείες βλέπουν αιχμές στην ανθυγιεινή ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς βελτιώνονται τα εθνικά επίπεδα

Εμπορικοί δύτες βρίσκουν συντρίμμια υποβρυχίου των αρχών του 1900 στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ Σάουντ

Ο Τραμπ ανεβάζει τη βαθμολογία με εγκρίσεις στην πίσω αυλή του DeSantis