Οι ηγέτες της κομητείας της Οκλαχόμα πιάστηκαν στον ήχο να μιλούν για δολοφονίες δημοσιογράφων, παραπονούμενοι ότι δεν μπορούν πλέον να λιντσάρουν μαύρους

Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα ζήτησε την παραίτηση του σερίφη και άλλων ανώτατων αξιωματούχων σε μια επαρχιακή κομητεία, αφού καταγράφηκαν να μιλούν για "χτύπημα, δολοφονία και ταφή" ομάδας τοπικών ρεπόρτερ - και θρηνώντας ότι δεν μπορούσαν πλέον να κρεμάσουν Μαύροι με ένα «ματωμένο σχοινί».   

Ο Κυβερνήτης Kevin Stitt ζήτησε από τον σερίφη της κομητείας McCurtain Kevin Clardy, τον Επίτροπο της κομητείας Mark Jennings, την ερευνήτρια του σερίφη Alicia Manning και τον διαχειριστή φυλακών Larry Hendrix να παραιτηθούν μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου το McCurtain County Gazette-News το Σαββατοκύριακο σχετικά με το τι καταγράφηκε στην ηχογράφηση. .

«Είμαι τρομοκρατημένος και απογοητευμένος όταν ακούω τα φρικτά σχόλια που έγιναν από αξιωματούχους στην κομητεία ΜακΚέρτειν», είπε ο Στιτ σε δήλωση που δόθηκε την Κυριακή. «Απλώς δεν υπάρχει χώρος για τέτοια ρητορική μίσους στην πολιτεία της Οκλαχόμα, ειδικά από εκείνες που χρησιμεύουν για την εκπροσώπηση της κοινότητας μέσω του αντίστοιχου γραφείου τους».

Ο Στιτ, ένας Ρεπουμπλικανός, είπε ότι έδωσε εντολή στο Γραφείο Ερευνών της Πολιτείας της Οκλαχόμα να «ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχει συμβεί οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά».

Ο Μπρους Γουίλινγκχαμ, ο οποίος εργάζεται για την οικογενειακή του εφημερίδα, παρέδωσε ολόκληρο τον ήχο στο FBI και στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Οκλαχόμα, δήλωσαν οι δικηγόροι του.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες κάτοικοι της κομητείας εξοργισμένοι από τα σχόλια των αξιωματούχων πραγματοποίησαν πιέσεις τη Δευτέρα έξω από τα κεντρικά γραφεία των Επιτρόπων της κομητείας McCurtain στην πόλη Idabel, που βρίσκεται περίπου 200 μίλια νοτιοδυτικά της Οκλαχόμα Σίτι, ανέφερε η θυγατρική του NBC KFOR της Οκλαχόμα Σίτι.

Κανένας από τους τέσσερις αξιωματούχους που κατονόμασε ο Stitt δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει για σχολιασμό, αλλά αργά τη Δευτέρα το γραφείο του σερίφη της κομητείας McCurtain είπε σε δήλωση ότι η ηχογράφηση "λήφθηκε παράνομα", φαίνεται ότι έχει αλλοιωθεί και μπορεί να έχει παραχθεί κατά παράβαση του κράτους. νόμος που απαγορεύει τις μυστικές ηχογραφήσεις από τρίτους.

Το γραφείο, το οποίο είπε ότι έχει δεχτεί απειλές για βία και θάνατο για το έπος, είπε ότι διερευνά πώς ελήφθη η ηχογράφηση και εάν παραβίαζε τον νόμο περί μυστικών ηχογραφήσεων.

Τα ευρήματα της έρευνας, ανέφερε το γραφείο του σερίφη, θα «διαβιβαστούν στις αρμόδιες αρχές για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στους εμπλεκόμενους».

Οι Willinghams επίσης δεν απάντησαν σε ερωτήσεις του NBC News. Ωστόσο, η Kilpatrick Townsend, η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί την οικογένεια Willingham, είπε ότι εκτιμούν τις εκφράσεις υποστήριξης.

«Για σχεδόν ένα χρόνο, έχουν υποστεί εκφοβισμό, χλευασμό και παρενόχληση με βάση τις προσπάθειές τους να αναφέρουν τα νέα στην κομητεία McCurtain», ανέφερε η δήλωση.

Η τελευταία αναταραχή ξέσπασε όταν ο Willingham, ενεργώντας μετά από πληροφορία ότι οι επίτροποι ασχολούνταν παράνομα με τις επιχειρήσεις της κομητείας μετά το τέλος των δημόσιων συναντήσεων, άφησε μια συσκευή εγγραφής στις 6 Μαρτίου στην αίθουσα των επιτρόπων, ανέφερε η εφημερίδα.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο γιος του Willingham, Christopher Lee Willingham, ο οποίος είναι επίσης ρεπόρτερ στην εφημερίδα, είχε καταθέσει μήνυση κατά των Clardy, Manning και των επιτρόπων στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Οκλαχόμα ζητώντας απροσδιόριστη αποζημίωση. Υποστήριξε ότι τον τιμωρούσαν για το σκληρό ρεπορτάζ του διαδίδοντας «συκοφαντίες» γι' αυτόν.

Όταν ο Willingham ανέκτησε τη συσκευή, ανακάλυψε ότι η συζήτηση ξεκίνησε με μια φρικτή συνομιλία για ένα θύμα της πυρκαγιάς που συγκρίθηκε με το "ψησταριά" πριν η ομάδα αρχίσει να μιλάει για τον γιο του.

«Ο παπάς μου θα είχε χτυπήσει τον κώλο του, θα τον είχε σκουπίσει και θα τον χρησιμοποιούσε για χαρτί υγείας», είπε ο Μάνινγκ για τον νεότερο Willingham, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Αν τον μπαμπά μου δεν τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο, θα ήταν εκεί κάτω».

Στη συνέχεια ο Τζένινγκς μπήκε μέσα, λέγοντας «Ξέρω πού βρίσκονται δύο μεγάλες, βαθιές τρύπες, αν τις χρειαστείς».

«Έχω έναν εκσκαφέα», είπε η Κλάρντι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Τζένινγκς, σύμφωνα με την εφημερίδα, είπε στη συνέχεια ότι γνώριζε «δύο ή τρεις δολοφόνους» που ανήκουν στη μαφία της Λουιζιάνα.

«Είναι πολύ ήσυχα παιδιά και δεν θα μείνουν έλεος», φέρεται να είπε.

Ο Μάνινγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα, συζήτησε «ποιος θα έφταιγε αν γινόταν κάτι» στη σύζυγο του Κρίστοφερ Λι Γουίλιγχαμ, Άντζι.

Υπήρξε επίσης «καυστική» κριτική στον τοπικό εισαγγελέα Mark Matloff, ανέφερε η εφημερίδα στην πρώτη παρτίδα ηχογραφήσεων που κυκλοφόρησε.

Ο Matloff δεν σχολιάζει την αναφορά, δήλωσε μέλος του προσωπικού του στο δικαστήριο της κομητείας McCurtain.

«Κάποια από τη συζήτηση περιελάμβανε όχι μόνο σκληρή κριτική στους δικαστές, αλλά και το ενδεχόμενο επιθέσεων σε δικαστές εδώ», ανέφερε η εφημερίδα.

Όταν η συζήτηση στράφηκε στο ποιος θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για σερίφη εναντίον της Κλάρντι, η Τζένινγκ θυμήθηκε πώς ένας πρώην σερίφης «θα έπαιρνε έναν καταραμένο μαύρο τύπο και θα έσκαγε τον κώλο του και θα τον έριχνε στο κελί».

«Ναι», απάντησε η Κλάρντι, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Δεν είναι πια έτσι».

«Το ξέρω», είπε ο Τζένινγκς. "Κατεβάστε τους στο Mud Creek και κρεμάστε τους με ένα καταραμένο σχοινί. Έχουν περισσότερα δικαιώματα από όσα έχουμε εμείς."

Δύο ακόμη παρτίδες ηχογραφήσεων που έγιναν από τον Willingham πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα, είπαν οι δικηγόροι του.

Η οικογένεια Willingham ζει στην κομητεία για 120 χρόνια και λειτουργεί το The McCurtain County Gazette-News για 40 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1905, είναι μια δημοσίευση μόνο για έντυπη μορφή, κάτι σπάνιο στον ταχέως φθίνοντα κόσμο των εφημερίδων. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται εθνική είδηση.

Στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης του 1995 στο ομοσπονδιακό κτίριο στην Οκλαχόμα Σίτι, ο Γουίλινγκχαμ προσέλαβε έναν ελεύθερο επαγγελματία με το όνομα Τζ. ανταγωνιστές της εφημερίδας. Ο Cash πέθανε το 2007.

Comments

Popular posts from this blog

Η Καλιφόρνια και άλλες δυτικές πολιτείες βλέπουν αιχμές στην ανθυγιεινή ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς βελτιώνονται τα εθνικά επίπεδα

Εμπορικοί δύτες βρίσκουν συντρίμμια υποβρυχίου των αρχών του 1900 στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ Σάουντ

Ο Τραμπ ανεβάζει τη βαθμολογία με εγκρίσεις στην πίσω αυλή του DeSantis