Εμπορικοί δύτες βρίσκουν συντρίμμια υποβρυχίου των αρχών του 1900 στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ Σάουντ

 Το Defender, ένα πρώιμο υποβρύχιο που απορρίφθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, δεν ήταν ακριβώς αντικείμενο πόθου της λίστας Α για τους παγκόσμιους κυνηγούς ναυαγίων, αλλά ήταν για τον Richard Simon.

Ο Σάιμον, 35 ετών, μεγάλωσε κάνοντας βουτιές κατά μήκος της ακτής του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ακούγοντας ιστορίες για το σκάφος oddball από τις αρχές του 1900 και αναρωτιόταν για το πού βρίσκεται. Την Κυριακή, ο Simon ηγήθηκε μιας εθελοντικής ομάδας δυτών που έβαλαν τα χέρια στο βυθισμένο υποβρύχιο στα ανοιχτά του Long Island Sound, είπε.

Μπορεί να ήταν η πρώτη ανθρώπινη επαφή του Defender από τότε που εγκαταλείφθηκε από το Σώμα Μηχανικών Στρατού πριν από 77 χρόνια, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας Simon, Shoreline Diving Services of Coventry, Connecticut.

«Ανακαλύψαμε κάτι που κρύβεται σε κοινή θέα», είπε.

Αν και αναγνώρισε ότι δεν ήταν Τιτανικός, ο Σάιμον σημείωσε τον ρόλο του σκάφους ως ένα βήμα στην εξέλιξη των αμερικανικών υποβρυχίων τις δεκαετίες πριν γίνουν κρίσιμα για ορισμένες στρατιωτικές νίκες των ΗΠΑ στην ανοιχτή θάλασσα.

Κατασκευαστής του ήταν ο Σάιμον Λέικ, εγγονός ενός από τους ιδρυτές της Ατλάντικ Σίτι και θαυμαστής του Ιουλίου Βερν και του έπους του, «Twenty Thousand Leagues Under The Sea», σύμφωνα με την Ένωση Βιβλιοθηκών και Μουσείων Υποβρυχίων Δυνάμεων.

Το Defender χαρακτηρίστηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ ως «πειραματικό». Επισκιάστηκε από το USS Holland, το σκάφος του John Philip Holland που λέγεται ευρέως ότι είναι το πρώτο σύγχρονο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Μετά την εκτόξευση του Defender, ο Lake κατέγραψε νέες εφευρέσεις, όπως το περισκόπιο και τα φύλλα που χρησιμοποιούνται για να κρατούν τα υποβρύχια στο επίπεδο καθώς κατέβαιναν και ανέβαιναν, είπε ο Simon.

Πολλά από τα υποβρύχια του Lake's New Jersey που κατασκευάστηκαν από τις αρχές του 1900 προορίζονταν και απορρίφθηκαν από το Ναυτικό των ΗΠΑ. Μόλις το 1911 το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αγόρασε μια από τις δημιουργίες του, σύμφωνα με τη Ναυτική Διοίκηση Ιστορίας και Κληρονομιάς.

Καθώς ο Holland τα πήγαινε καλύτερα με τον στρατό, ο Λέικ εξοπλίστηκε εκ των υστέρων τα απορρίμματά του για εργασίες όπως οι επιχειρήσεις διάσωσης, τις οποίες έκανε με τον Defender, σύμφωνα με την εντολή.

Το Defender, και τα 92 πόδια του, καταστράφηκε τελικά κατά μήκος του Long Island Sound το 1946, με τους ειδικούς να υποθέτουν ότι η τελευταία του θέση ήταν στα ανοιχτά του Old Saybrook του Κονέκτικατ, σύμφωνα με το ιστορικό που παρέχεται από την Shoreline Diving Services.

Ήταν σε εκείνη τη γενική περιοχή, πάνω από 160 πόδια κάτω από την επιφάνεια, όπου ο Simon, στο κατάστρωμα του 38 ποδιών του σκάφους εργασίας του, παρακολουθούσε καθώς οι δύτες Steve Abbate και Joe Mazraani έβλεπαν και ένιωσαν τις χαρακτηριστικές και ιδιόρρυθμες γραμμές του Defender. Κυριακή, είπε.

Δεν ήταν εύκολο. Η ορατότητα κατά μήκος του καθιστικού πυθμένα ήταν περίπου 3 πόδια, είπε, και η παλιρροιακή ροή έδωσε στην ομάδα ένα παράθυρο 45 λεπτών για να το βρει ή να το ξεχάσει για την ημέρα. Θα ήταν η δεύτερη κατάδυση της ομάδας για να βρει το σκάφος.

Η νίκη της Κυριακής ενέπνευσε τον Σάιμον να προσεγγίσει τους απογόνους του Λέικ, με τους οποίους είχε μιλήσει στο παρελθόν.

«Από ό,τι συνέλεξα από μέλη της οικογένειας, είχε μεγάλες ιδέες και ήταν άνθρωπος μπροστά από την εποχή του», είπε.

Ο Σάιμον δεν είναι ακόμη έτοιμος να δώσει την ακριβή τοποθεσία της ανακάλυψης. Λέει ότι συνεργάζεται με αξιωματούχους της ναυτιλίας σε μια προσπάθεια να ασφαλίσει την περιοχή και να την κρατήσει ασφαλή από κυνηγούς θησαυρών.

«Πολλοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για αυτό», είπε. «Αλλά θέλω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά να εξερευνήσει».

Comments

Popular posts from this blog

Η Καλιφόρνια και άλλες δυτικές πολιτείες βλέπουν αιχμές στην ανθυγιεινή ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς βελτιώνονται τα εθνικά επίπεδα

Ο Τραμπ ανεβάζει τη βαθμολογία με εγκρίσεις στην πίσω αυλή του DeSantis